Jedná se o obydlí z kontejnerů, moderně upravených pro městský život.
Navrhnuto bylo návrháři z Atelier Riri, využitím čtyř (dříve používaných) přepravních kontejnerů. Za cíl si dali vytvořit co nejvíce prostoru; konkrétně 150 metrů čtverečních. Nachází se v hustě obydlené příměstské oblasti v Bekasi, Indonésie a stalo se domovem pro mladý manželský pár se dvěma dětmi.


Kromě využití přepravních kontejnerů, chtěl pár flexibilního obytný prostor, který zahrnuje místnosti pro jejich koníčky a aktivitu, které využije celá rodina.

Bekasi leží jen kousek od metropole Jakarty. Nespornou výhodou této oblasti je o něco více příměstské a uvolněné plochy než ve městě, jakartští pracovníci zde mají dostatek prostoru k bydlení se svými rodinami.


Kvůli sympatiím k trvale udržitelnému designu, bylo přáním klientů začlenění čtyři kontejnerů do jejich domova. Pracovníci Atelier Riri tomu s radostí vyhověli.
Kontejnery byly položeny křížem přes sebe tak, aby se částečně překrývaly a vytvořily volný prostor ve středu struktury. Tvoří společné prostory požadované hobby místnosti v prvním patře, vzhledem k povaze materiálu neizolovaného kontejneru se na to skvěle hodí.


Byly přidány stropy ze zkultivovaného borovicového dřeva, pro větší tepelný komfort. Také byla přidána dvojitá okna, která propouštějí přirozené světlo. Kontejnery jsou opatřeny balkony, jejichž podlahou je tráva, pro vytvoření vzhledu jako mají obyčejné dvorky.
Každé patro tohoto domova je spojeno rampami a schodišti, vedoucími až na střešní terasu, také zhotovené z borovicového dřeva. Venkovní prostory jsou na úrovni ulice, balkon na úrovni sousedských střech. Tato stavba tvoří originální strukturu a tvoří moderní identitu indonéského bydlení.

Fotogalerie:

Historický dům s kontejnerovou věží Kontejnerové příbytky u pláže