Máte rádi dobrou kávu a jídlo? A fandíte kontejnerovým stavbám? Výborně, tak to jistě uvítáte dnešní článek o projektu, který spojuje oboje.

Původci nápadu na kontejnerovou kavárnu s bistrem se jmenují Rani a Christine Ousmanovi. V době, kdy se začíná psát historie jejich projektu, měli již nějaký ten pátek v gastronomii odsloužený. Čtyři roky provozovali společnost Deluxe & Co Beverage Catering a rozhodli se, že ve svých plánech půjdou ještě dál.

Jaká tedy byla výchozí myšlenka? Manželský pár se rozhodl spojit staré s novým. Kvalitní, tradiční recepty, které znají ze svého dětství s moderní a ekologickou architekturou. Od myšlenek nebylo daleko k činům, takže si brzy opatřili dva přepravní kontejnery o velikostech 20 stop. Tím vyřešili samotný prostor bistra, ale pořád nebylo jisté, kam kontejnerovou stavbu umístí. Nakonec zvítězil prostor mezi dvěma obchodními parky, kde mají nákupčí daleko ke všem stánkům  s občerstvením.

Kolemjdoucí jistě upoutá zajímavý externí design, vyklopené části kontejnerů jako stříšky, dřevem obložený bar a mini barové židličky. Aby přínos bistra neskončil jen u estetické stránky, obuli se tvůrci řádně i do vybavení. Malého prostoru využili na plno. Mezi čtyři kontejnerové stěny vměstnali všechny potřebné spotřebiče, varnou desku, kontaktní gril, mrazničku i vertikální bylinnou zahradu. Pod jménem nově vznikajícího kontejnerového projektu se také rozhodli míchat svou vlastní kávovou směs.

Líbil se Vám dnešní článek? Podpořte nás na facebooku, dejte nám zpětnou vazbu, ať už dobrou nebo špatnou.

Fotogalerie: 

1
Kontejnerový stánek na Times Square Útulná kontejnerová chata v červeném kabátu