Chybí Vám občas klidné a nerušené místo na práci a přemýšlení? Tak se pojďte inspirovat za kancelářským projektem do Toronta.

Manželé Kirsten a Joel Clayton mají tři děti a brzy narazili na problém, jak se mají v domě soustředit na svou práci za věčného hluku a povyku.  Po neúspěšných pokusech předělat ráno ložnici na pracovní kout a večer pracovní kout na ložnici tento boj vzdali a sáhli po netradičním, alternativním řešení.

Obrátili se na společnost Giant Container Services, jejichž designéři vzali jeden 13stopý přepravní kontejner a přeměnili ho na útulnou, plně vybavenou kancelář. Pokud se ptáte, proč Claytonovi nesáhli raději po tradičních cihlách, odpověď je následující.

Finance.
Konstrukce z přepravního kontejneru může vzniknout za nižších nákladů, než obdobná zděná stavba, díky tomu že přepravní kontejnery jsou často k dostání z druhé ruky od nákladních společností. Tím klesá jejich cena a naopak roste ekologická šetrnost k prostředí, dáváte totiž smysl něčemu použitému, namísto výroby zánovního materiálu.

A jak že tvorba externí kanceláře probíhala?
Stavitelé svařili betonové pilíře ve všech čtyřech rozích, aby se zabránilo posunu a pohybu. Celá jedna strana kontejneru byla odříznuta a nahrazena sklem, aby vznikla návaznost na venkovní terasu.  Podlaha vypadá jako dřevo, ale ve skutečnosti se jedná o vinylovou dlažbu, použitou pro svou odolnost proti vlhkosti. Kontejner je připojen k elektrickému napájení hlavního domu. Veškeré práce zabraly dva týdny, což je neuvěřitelný čas, ale v branži kontejnerové architektury si na něj zvykněte. Díky již stojící konstrukci se šetří čas téměř všude, kopáním základů počínaje.

Prohlédněte fotky z barevného, veselého interiéru s dostatkem místa pro práci i odpočinek. Ať už uvnitř na pohovce, či na velkém sofa na dřevěné terase, myslím, že se jedná o ideální místo, kde si zapnout notebook a s hrnkem kávy v klidu přemýšlet.

Fotogalerie: 

Idylický dům z kontejnerů na francouzském venkově Zářivě červená pro kontejnerový minidomek